Werkwijze

Adviesfase

Een trainingstraject begint met het ophelderen van de vraag. Waar lopen mensen of waar loopt de organisatie tegenaan? Wat is de situatie? Wat zijn de gevolgen van die situatie? Op basis van die opheldering volgt een probleemanalyse. Dat is het startpunt voor een op maat geschreven trainingstraject. Die is voor iedere persoon of organisatie weer anders en komt altijd in overleg tot stand.

Intakefase

Een training start niet in een zaal met een groep maar ver daarvoor. Door de deelnemers een persoonlijke intake af te nemen, gaat het denkproces voor hen al gestart. Het bewustzijn met betrekking tot het trainingsonderwerp neemt toe. Lastige situaties en persoonlijke leerdoelen worden in kaart gebracht. Zo kan de training nog specifieker worden afgestemd op de wensen van de deelnemers.

Voorbereidingsopdracht

Om echt een vliegende start te maken bij de training, krijgen de deelnemers vooraf een opdracht. Dit zet ze ook nog eens in de ‘doe-modus’ voordat ze starten. Een dergelijke opdracht kan bestaan uit het voorbereiden van een presentatie, het analyseren van de eigen werkwijze of het aangaan van gesprekken met collega’s.

Training

Drijfkracht werkt van breed naar concreet, van beschouwend naar actie, van bewustwording naar het oefenen van vaardigheden. Dit bevordert de veiligheid in de groep en daarmee de mate waarin deelnemers zich bloot durven geven.

Drijfkracht staat voor snelheid in combinatie met diepgang, inhoud in combinatie met humor. Alle onderwerpen worden zo behandeld dat het aansluit op ieders leerstijl. Nooit teveel theorie, altijd praktisch toepasbaar. Iedere training wordt afgesloten met een persoonlijk actieplan.

Evaluatie

Evalueren is leren. Dat geldt voor de deelnemers, voor de organisatie en ook voor Drijfkracht. Wij besteden veel aandacht aan deze fase van het trainingstraject. Hier zit het goud. Een trainingstraject is een gezamenlijke verantwoordelijkheid dus in deze fase is het belangrijk wat de organisatie gaat doen om de actiepunten van de deelnemers op een goede, blijvende manier te faciliteren. Met deze fase verdubbel je de waarde van de training.